Fem kvinner som får servering foran ein vegg med logoen til Brasserie 59.

Velkomen til Brasserie og Bar 59° – staden for kulinariske og koselege treff.

Her vert fransk brasserie-stil foreina med kortreist og kvalitetsrike norske råvarer, med ein heilt unik atmosfære. Opplev kjensla av å kome til eit brasserie, kor stemninga er avslappa, varm og hyggeleg. Kor du kan nyte alt frå ein nydeleg matbit, eit glas med drikke, à la carte, eller berre slappa av med ei god bok og ein smårett.  

Velkomen
– anten du bur på hotellet eller berre vil innom for ei herleg oppleving.


Opningstider

Brasserie 59°

À la carte mån – laur: 17:00 – 22:00
Småretter kvardagar: 12:00 – 22:30
Småretter laurdag: kl. 15:00 – 22:30

Sushi 59°

Onsdag – laurdag: 17:00 – 22:00

Frukostbuffet

Måndag – fredag: 05:45 – 10:00
Laurdag – sundag: 05:45 – 10:30

Bar 59°

Måndag – torsdag: 17:00 – 00:30
Fredag – laurdag: 17:00 – 01:30





à la carte meny

Brasserie 59°

Favorittar frå kjøkkenet

Burger 59°

280,-

200 g angusburger med briochebrød, husets BBQ-saus, aioli, cheddar, bacon, salat og tomat

1 Hvete

3 Egg

7 Melk

10 Sennep

12 Sulfitt

Haustburger

285,-

laga på viltkjøtt med steinsoppmajones, sautert sopp, Fjellost frå Myrdal og bacon

1 Hvete

3 Egg

10 Sennep

7

12 Sulfitt

Avokado & Edamame

280,-

avokado og edamame burger med surdeigsbrød laget på øl, romanosalat, bifftomat, sylta rødløk og vegansk mayo

1 Hvete

6 Soya

12 Sulfitt

Fish & Chips

280,-

med ertepurè, grilla sitron, heimelaga remulade, pommes frites og ketchup

1 Hvete

3 Egg

4 Fisk

7 Melk

10 Sennep

12 Sulfitt

Quiche Lorraine Skinke

275,-

med røkt skinke, Fjellost frå Myrdal, eplemajones og side salat

1 Hvete

7 Melk

3

Quiche Lorraine Sopp

275,-

skogsopp og chevre, eplemajones og side salat

1 Hvete

7 Melk

3

12 Sulfitt

Salat 59

270,-

med kyllinglår marinert i grønn karri, cherrytomat, agurk og vårløk, sitrondressing, brødkrutonger og bacon

1 Hvete

12 Sulfitt

Fiskesuppe

270,-

kjøkkensjefens krema fiskesuppe med dagens fangst og grønnsaker servert med brød og smør

7 Melk

4

1 Hvete

2 Skalldyr

14 Blautdyr

12

Forretter

Soppsuppe

195,-

med trøffel, sautert sopp og urteolje

7 Melk

12 Sulfitt

Kloster laks

230,-

grilla klosterlaks med eplemajones, fennikelcruditè og urtesalat

4 Fisk

3

10 Sennep

12 Sulfitt

Kamskjell

230,-

pannesteikt kamskjell, gresskarpurè, sylta gresskar, rista gresskarkjerner og urteolje

12 Sulfitt

14 Blautdyr

7

Hovudretter

Lam

445,-

mørbrad av lam med eple & sellerirotpurè, ratatouille, karamellisert gulrot og rødvinsglace

7 Melk

12 Sulfitt

Hjort

485,-

filet av hjort med skogssopp, pastinakkpurè, grønnsakschips, brokkolini og krema viltsaus

7 Melk

12 Sulfitt

Breiflabb

445,-

ovnsbakt breiflabb med fritert fenalår, eple & sellerirotpurè, eplebakte beter, brokkolini og eple beurre blanc

4 Fisk

7 Melk

12 Sulfitt

Kveite

440,-

pannestekt Sterling-kveite fra Hjelmeland med potetaioli, reddik, gulrot og sauce mojo

12 Sulfitt

4

7 Melk

Gresskar

295,-

bakt gresskar med ratatoullie, gremolata og brokkolini

12 Sulfitt

Alle hovudretter med valfri poteter:
Potetaioli / Steikt småpotet / Pommes Anna / Pommes fries / Søtpotet fries

Dessert

Smuldrepai

180,-

eple smuldrepai av haustens eple med vaniljeis og skogsbærsirup

1 Hvete

3 Egg

7 Melk

12 Sulfitt

Creme Brulèe

175,-

med sylta plommer og crumble

3 Egg

7 Melk

1

Gateau Marcel

185,-

med sjokoladejord og skogsbærsorbet

3 Egg

7 Melk

Ostefat

220,-

ostefat med et utvalg av oster, haustens kompott og heimelaga flatbrød

1 Hvete

7 Melk


Sittegruppe med loungestoler i Bar 59.

Bar 59°

I Bar 59° kan du sitje deg ned og nyte atmosfæren i moderne lokale med særpreg frå Frankrike. Her kan du ta småpraten med kollegaer eller laga god stemning saman med venner.

Målet vårt er å servera fantastiske smakar laga med fokus på råvarer av høg kvalitet og eit lidenskapeleg team som vil gi deg dei beste opplevingane.

Opningstider

Tysdag – torsdag: 17:00 – 00:30
Fredag – laurdag: 17:00 – 01:30

Vinbar 59°

Velkommen til Vinbar 59º, vårt nye vinbarkonsept i hjartet av hotellet i Bar 59.

I vinbaren er det avslappa stemning og der finn du eit utval av vinar frå vinkjellaren tilgjengeleg på glas saman med eit utval av ostar, skinker og anna snacks.

Kvar veke hentar vår sommelier ut nye vinar frå kjellaren som det blir mogeleg å smaka på glas.

Opningstider

Tysdag – laurdag: 17:00 – 22:00

Thor Oddvar Havn i Brasserie 59.

Leiv Martin og Auds reiser

Cafè, Brasserie og Bar 59° er inspirerte av åra Leiv Martin og Aud hadde i utanriksfarten, med stil- og interiørelement frå både skip og kontinentale restaurantar, kafear og barar. Menyane våre er influerte av klassiske brasserie- og kaferettar og Leiv Martin sine år som skipskokk og Stuert – med ein lokal og moderne vri.

  • 1. Hvete
  • 2. Skalldyr
  • 3. Egg
  • 4. Fisk
  • 5. Peanøtter
  • 6. Soya
  • 7. Melk
  • 8. Nøtter
  • 9. Selleri
  • 10. Sennep
  • 11. Sesam
  • 12. Sulfitt
  • 13. Lupin
  • 14. Blautdyr
  • 15. Svoveldioksid