Velkomen til Cafè, Bar og Brasserie 59° – staden for kulinariske og koselege treff.

Her vert sør-amerikansk stil foreina med ein kortreist og kvalitetsrik meny, og ei heilt unik atmosfære. Opplev kjensla av å kome til ei «ny verd», kor stemninga er avslappa, varm og hyggeleg. Kor du kan nyte alt frå ein deilig matbit, eit glas med bobler, à la carte, eller berre slappa av med ei god bok og ein smårett.  

Velkomen
– anten du bur på hotellet eller berre vil innom for ei herleg oppleving.


Opningstider

Brasserie 59°

Måndag – laurdag: 17:00 – 22:30

Sushi 59°

Onsdag – laurdag: 17:00 – 21:00

Frukostbuffet

Måndag – fredag: 05:45 – 10:00
Laurdag – sundag: 05:45 – 10:30

Bar 59°

Tysdag – laurdag: 17:00 – 24:00


Meny

Brasserie 59°

Forret

Toast med krabbesalat

165,-

rista toast med krabbe, reker, fennikel, eple og sitronmajones (1,2,3,7,10,12)

Asparges & spekeskinke

175,-

grilla grøn asparges med lokal spekeskinke og luftig hollandaisesaus (3,7,12)

Krema fiskesuppe

190,-

med dagens fangst, sprø grønsaker og urteolje (2,4,7,9)

Smårettar

«Burger 59°» #9

260,-

med brioche, romanosalat, bifftomat, sylta raudløk, sylteagurk, norsk cheddar og bacon – servert med crispy fries, aioli og ketchup (1,3,7,10,12)

Fish and chips

250,-

med grov ertepurè, sitron, heimelaga remulade, crispy fries og ketchup (1,3,4,10,12)

Sommarsalat

255,-

med grilla livechèkylling, vannmelon, jordbær, asparges, rista solsikkekjerner, urtevinaigrette – servert med focaccia og sitronaioli (1,3,10)

Klostersalat

255,-

med røykelaks frå Klosterlaks, grilla vannmelon, jordbær, asparges, rista solsikkekjerner, urtevinaigrette – servert med focaccia og sitronaioli (1,3,4,10)

Krema fiskesuppe

215,-

med dagens fangst, sprø grønsaker og urteolje (2,4,7,9)

Fisk

Steinbit

325,-

ovnsbakt steinbit med tomatpesto, sesongens smørdampa primører, frityrsteikte nypoteter med gressløk og urteolje (4,7,9)

Kjøtt

Biff 59°

360,-

indrefilet av okse med gulrotkrem, sesongens smørdampa primører, duchesspoteter og urtesmør (3,7,9)

Biff 59°

395,-

indrefilet av okse med gulrotkrem, sesongens smørdampa primører, duchesspoteter og urtesmør (3,7,9)

Grilla Livechèkylling

295,-

grilla livechèkylling med grilla hjertesalat, lune perletomater, urte- vinaigrette, crispy søtpotet frites og sitron aioli (1,3,10)

Vegansk

Bakt knutekål

260,-

saltbakt knutekål med blomkålpurè, grilla hjertesalat, grønnkålchips, rista gresskarkjerner og urtevinaigrette (1,7,8,12)

Dessert

Rabarbra & Hylleblomst

140,-

prosjert rabarbra med hylleblomst og vaniljeis (3,7)

Klassisk Crème Brûlèe

150,-

servert med sesongens bær og karamellisert kvit sjokolade (3,7)

Sommardraum

145,-

sitronparfait med hasselnøttcrumble og pikekyss med bringebær (3,7,8)

Is fra Isrosa

40,-/70,-/100,-

1, 2 eller 3 kuler med valgfri topping av sjokolade, salt lakris, daim eller bringebærstrø (3,7,8)

Bar 59°

I Bar 59° kan du sitje deg ned og nyte atmosfæren i moderne lokale med inspirasjon og særpreg frå Latin-Amerika. Her kan du ta småpraten med kollegaer eller laga god stemning saman med venner. Målet vårt er å servera fantastiske smakar laga med fokus på råvarer av høg kvalitet og eit lidenskapeleg team som vil gi deg dei beste opplevingane.

Opningstider
Tysdag – laurdag: 17:00 – 24:00

Café 59°

I hjarta av hotellet finn du Cafe 59°. Her kan man nyte ein deilig lunsj og få ein spennande kaffeoppleving i uformelle og moderne lokale.

Opningstider
Måndag – laurdag: 12:00 – 15:00

Leiv Martin og Auds reiser

Cafè, Brasserie og Bar 59° er inspirerte av åra Leiv Martin og Aud hadde i utanriksfarten, med stil- og interiørelement frå både skip og kontinentale restaurantar, kafear og barar. Menyane våre er influerte av klassiske brasserie- og kaferettar og Leiv Martin sine år som skipskokk og Stuert – med ein lokal og moderne vri.