Fem kvinner som får servering foran ein vegg med logoen til Brasserie 59.

Velkomen til Brasserie og Bar 59° – staden for kulinariske og koselege treff.

Her vert fransk brasserie-stil foreina med kortreist og kvalitetsrike norske råvarer, med ein heilt unik atmosfære. Opplev kjensla av å kome til eit brasserie, kor stemninga er avslappa, varm og hyggeleg. Kor du kan nyte alt frå ein nydeleg matbit, eit glas med drikke, à la carte, eller berre slappa av med ei god bok og ein smårett.  

Velkomen
– anten du bur på hotellet eller berre vil innom for ei herleg oppleving.


Opningstider

Brasserie 59°

À la carte mån – laur: 17:00 – 22:30

Sushi 59°

Onsdag – laurdag: 17:00 – 22:00

Frukostbuffet

Måndag – fredag: 05:45 – 10:00
Laurdag – sundag: 05:45 – 10:30

Bar 59°

Tirsdag – torsdag: 17:00 – 00:30
Torsdag – laurdag: 17:00 – 01:30
Småretter:
Mandag til fredag: 12:00 – 17:00
Laurdag: 15:00 – 17:00



Meny

Brasserie 59°

Forret

Skalldyr

215,-

krema skalldyrsuppe med dagens fangst, sylta fennikel, eple- og urteolje

7 Melk

12 Sulfitt

4

2 Skalldyr

Kveite

215,-

røykt kveite frå Ryfylke med jordskokk-krem, sylta gulrot, rugchips, gressløkolje og løyrom

7 Melk

4

1 Hvete

12 Sulfitt

Beter

175,-

saltbakte beter med sylta småløk, eple, Haukeli-Chevre, rista pistasjkjerner og urter

7 Melk

12 Sulfitt

8

Smårettar

Burger 59°

280,-

200 g angusburger med surdeigsbrød laga på øl, aioli, østavind-ost, grilla bifftomat, salat, sylta rødløk, baconmarmelade og pommes frites

1 Hvete

3 Egg

7 Melk

10 Sennep

12 Sulfitt

Fish & Chips

275,-

med ertepurè, grilla sitron, heimelaga remulade, pommes frites og ketchup

1 Hvete

3 Egg

4 Fisk

7 Melk

10 Sennep

12 Sulfitt

BLT-sandwich

245,-

med surdeigsbrød, bacon, ost, tomat, salat og peppermajones

1 Hvete

10 Sennep

12 Sulfitt

7

Salat 59

260,-

med røykt and frå Holte-Gård, rista pistasjkjerner, sylta løk og osten Trave fra Ryfylke

7 Melk

12 Sulfitt

8

Pastinakksuppe

275,-

med lettrøkt laks, sylta grønnsaker og grønnkålchips

4 Fisk

7 Melk

12 Sulfitt

Avokado & Edamame

280,-

burger med surdeigsbrød laga på øl, salat, cherrytomat, sylta raudløk, pommes frites og mayo

1 Hvete

6 Soya

12 Sulfitt

Skrei

415,-

ovnsbakt skrei med sesongens grønnsaker, gulrotpurè med appelsin, baconsmør og erter

7 Melk

4

Ishavsrøye

390,-

pannestekt ishavsrøye med bakt blomkålpurè, sylta blomkål, agurksalat og hollandaisesaus

7 Melk

12 Sulfitt

4

Okse

465,-

indrefilet av okse med sesongens grønnsaker, gulrotpurè med appelsin- og rødvinssaus

12 Sulfitt

7

Bouef Bourguignon

390,-

tradisjonell «Bouef Bourguignon» med bacon, gulrot, sopp, sjalottløk, rødvin og timian

12 Sulfitt

9

And

435,-

andebryst fra Holte-Gård med rødbetpurè, grønnkål, sylta gresskar og løksaus

7 Melk

12 Sulfitt

Byggotto

290,-

byggotto av byggryn med rødbeter, sylta cherrytomater, gresskar og grønnkål

12 Sulfitt

Alle hovudretter med valfri poteter:
Urtebakte småpoteter / Mandelpotetpurè / Pommes fries / Søtpotet fries

Dessert

Pistasj

185,-

pistasjterte med karamelliserte pistasjnøtter og sjokoladeis

1 Hvete

3 Egg

7 Melk

8 Nøtter

12 Sulfitt

Cremè Brûlèe

175,-

tradisjonell fransk Cremè Brûlèe og skogsbærsorbet

3 Egg

7 Melk

Sjokolade

185,-

konfektkake med appelsin- og sitrus sorbet

1 Hvete

3 Egg

7 Melk

Ostefat

220,-

ostefat med utval av 3 typar oster (fast ost, mjuk ost og blåmuggost), plommemarmelade og heimelaga flatbrød

1 Hvete

7 Melk

8 Nøtter


Sittegruppe med loungestoler i Bar 59.

Bar 59°

I Bar 59° kan du sitje deg ned og nyte atmosfæren i moderne lokale med særpreg frå Frankrike. Her kan du ta småpraten med kollegaer eller laga god stemning saman med venner.

Målet vårt er å servera fantastiske smakar laga med fokus på råvarer av høg kvalitet og eit lidenskapeleg team som vil gi deg dei beste opplevingane.

Opningstider

Tysdag – torsdag: 17:00 – 00:30
Fredag – laurdag: 17:00 – 01:30

Vinbar 59°

Velkommen til Vinbar 59º, vårt nye vinbarkonsept i hjartet av hotellet i Bar 59.

I vinbaren er det avslappa stemning og der finn du eit utval av vinar frå vinkjellaren tilgjengeleg på glas saman med eit utval av ostar, skinker og anna snacks.

Kvar veke hentar vår sommelier ut nye vinar frå kjellaren som det blir mogeleg å smaka på glas.

Opningstider

Tysdag – laurdag: 17:00 – 22:00

Thor Oddvar Havn i Brasserie 59.

Leiv Martin og Auds reiser

Cafè, Brasserie og Bar 59° er inspirerte av åra Leiv Martin og Aud hadde i utanriksfarten, med stil- og interiørelement frå både skip og kontinentale restaurantar, kafear og barar. Menyane våre er influerte av klassiske brasserie- og kaferettar og Leiv Martin sine år som skipskokk og Stuert – med ein lokal og moderne vri.

  • 1. Hvete
  • 2. Skalldyr
  • 3. Egg
  • 4. Fisk
  • 5. Peanøtter
  • 6. Soya
  • 7. Melk
  • 8. Nøtter
  • 9. Selleri
  • 10. Sennep
  • 11. Sesam
  • 12. Sulfitt
  • 13. Lupin
  • 14. Blautdyr
  • 15. Svoveldioksid