Velkomen til Cafè, Bar og Brasserie 59° – staden for kulinariske og koselege treff.

Her vert sør-amerikansk stil foreina med ein kortreist og kvalitetsrik meny, og ei heilt unik atmosfære. Opplev kjensla av å kome til ei «ny verd», kor stemninga er avslappa, varm og hyggeleg. Kor du kan nyte alt frå ein deilig matbit, eit glas med bobler, à la carte, eller berre slappa av med ei god bok og ein smårett.  

Velkomen
– anten du bur på hotellet eller berre vil innom for ei herleg oppleving.


Opningstider

Brasserie 59°

Måndag – laurdag: 17:00 – 22:30

Sushi 59°

Onsdag – laurdag: 17:00 – 22:30

Frukostbuffet

Måndag – fredag: 05:45 – 10:00
Laurdag – sundag: 05:45 – 10:30

Bar 59°

Tysdag – laurdag: 17:00 – 24:00


Meny

Brasserie 59°

Forret

Krema skalldyrsuppe

liten 195,-/ stor 230,-

krema skaldyrsuppa laga på sjøkreps & hummar servert med reker, krepsehalar, sylta grønsaker Julienne og persilleolje (2,7,12,14)

And

190,-

røykt andebryst frå Holte Gård med kålrotkrem, rosenkål, granateple, appelsincoulis & grønkålchips (7)

Laks

195,-

posjert Salma laks med ein luftig peparrotkrem, agurk, sylta eple, dill og rugbrød (1,4,7,12)

Smårettar

«Burger 59°» #9

260,-

med brioche, romanosalat, bifftomat, sylta raudløk, sylteagurk, norsk cheddar og bacon – servert med crispy fries, aioli og ketchup (1,3,7,10,12)

Reinsdyrburger

275,-

burgar av reinsdyr frå Røros med sylta sopp, tytebær rømme, syrleg raudløk, romanosalat og pommes frites (1,7,12)

Røykt and

260,-

grøn salat med røykt andebryst frå Holte Gård, bakte betar, granateple, honningvinaigrette, geitost med trøffel frå Myrdal Gard og potetchips (7,12)

Ribbesandwich

245,-

surdeigsbrød med svineribbe, raudkål, geitost frå Myrdal Gard, eple, aioli, valnøtter og honning (1,3,7,8,10,12)

Fisk

Moules Fries

liten 230,-/stor 330,-

kvitvinsdampa blåskjell servert med crispy fries, husets aioli og friske urter — 0,5 kg eller 1 kg (2,3,10,12,14)

Torsk

325,-

pannesteikt torsk servert med grøn ertepuré, vinterens grønsaker, syrleg raudløk og smørsaus med persille (4,7,12)

*Alle hovudretter kjem med valfri poteter: Smørdampa småpoteter, konglepoteter, crispy fries eller søtpotet fries

Kjøtt

Lam

390,-

ytrefilet av Lyngen-lam med gresskarpurè, romanesco, tranebær, portobello og rosmarinsjy (7,12)

Reinsdyr

420,-

flatbiff av reinsdyr frå Stensaas på Røros med pastinakkpuré, sautert rosenkål, soppstuing og viltsjy (7,12)

And

305,-

confitert andelår frå Holte-Gård med posjerte pærer, sellerirotkrem sautert småløk og kirsebærsjy (7,12)

*Alle hovudretter kjem med valfri poteter: Smørdampa småpoteter, konglepoteter, crispy fries eller søtpotet fries

Smaken av jul

Pinnekjøt frå Lundal

545,-

servert med kålrotstappe, kokte poteter og sjysaus (7)

Juletallerken

495,-

servert med pinnekjøt frå Lundal, sprø svineribbe, pølse, kålrotstappe, kokte poteter, raudkål og sjysaus (7,12)

Vegansk

Bouef Bourguignon

275,-

med rotgrønsaker, soyabønner, småløk og sopp (12)

Dessert

Klassisk Crème Brûlèe

155,-

servert med kirsebær og plommeis fra Isrosa (3,7)

Ostekake

145,-

ostekake på pepperkakebunn med gløgg-gelè og lune bjørnebær (1,7)

Fondant au Chocolat

155,-

klassisk sjokoladefondant laga på ekte belgisk sjokolade med skogsbæret i haust & kanelis frå Isrosa

Isfjøl

frå 95,-

valfri is og antall kuler med topping. Spør din servitør om anbefaling (3,7,8,12)

Bar 59°

I Bar 59° kan du sitje deg ned og nyte atmosfæren i moderne lokale med inspirasjon og særpreg frå Latin-Amerika. Her kan du ta småpraten med kollegaer eller laga god stemning saman med venner. Målet vårt er å servera fantastiske smakar laga med fokus på råvarer av høg kvalitet og eit lidenskapeleg team som vil gi deg dei beste opplevingane.

Opningstider
Tysdag – laurdag: 17:00 – 24:00

Café 59°

I hjarta av hotellet finn du Cafe 59°. Her kan man nyte ein deilig lunsj og få ein spennande kaffeoppleving i uformelle og moderne lokale.

Opningstider
Måndag – fredag: 12:00 – 15:00

Leiv Martin og Auds reiser

Cafè, Brasserie og Bar 59° er inspirerte av åra Leiv Martin og Aud hadde i utanriksfarten, med stil- og interiørelement frå både skip og kontinentale restaurantar, kafear og barar. Menyane våre er influerte av klassiske brasserie- og kaferettar og Leiv Martin sine år som skipskokk og Stuert – med ein lokal og moderne vri.