Velkomen til Cafè, Bar og Brasserie 59° – staden for kulinariske og koselege treff.

Her vert sør-amerikansk stil foreina med ein kortreist og kvalitetsrik meny, og ei heilt unik atmosfære. Opplev kjensla av å kome til ei «ny verd», kor stemninga er avslappa, varm og hyggeleg. Kor du kan nyte alt frå ein deilig matbit, eit glas med bobler, à la carte, eller berre slappa av med ei god bok og ein smårett.  

Velkomen
– anten du bur på hotellet eller berre vil innom for ei herleg oppleving.


Opningstider

Brasserie 59°

Måndag – laurdag: 17:00 – 22:30

Café 59°

Måndag – laurdag: 12:00 – 17:00

*Sommarstengd 26. juni – 15. august

Frukostbuffet

Måndag – fredag: 05:45 – 10:00

Laurdag – sundag: 05:45 – 11:00

Bar 59°

Tysdag – laurdag: 17:00 – 24:00


Meny

Brasserie 59°

Forret

Grava kamskjell

165,-

i tynne skiver med smak av bjørnebær og akevitt, servert med sprø sjøgras- og sesamchips og brent løkpurè (2,7,11)

Confit De Poulet

155,-

konfitert kyllinglår med smakar frå SørAmerika servert med ein klassisk caesarsalat (1,3,7,10)

Søtpotetsuppe

125,-

med røykt chili, servert med granateple, mikaela-strøssel, rømme og urteolje (1,5,7,8)

Smårettar

«Burger 59°» #5

235,-

briochebrød med trøffelaioli, norsk cheddar, steikt løk og bacon – servert med pommes fries og ketchup – Velg mellom kjøt, fisk eller vegetar. (1,3,7,10)

Fish and chips

230,-

servert med ertepurè, malt eddik, ketchup og sitron (1,3,4,7)

Pulled pork burger

225,-

på briochebrød med mangodressing, sylta raudløk, bbq-glaze og romanosalat servert med pommes fries og ketchup (1,3,7)

Kyllingsalat 59°

215,-

med sesongens grønsaker, krutonger, bacon, parmesan, caesardressing og brød (1,3,7,10)

Ein haug med reker

195,-

servert på surdeigslevain med limeaioli, kokt egg, salat og urteolje (1,2,3,10)

Fisk

Moules frites – 0,5 kg

220,-

dampa blåskjell med chili, kvitløk og kokosmelk servert med pommes frites og limeaioli (2,3,10)

Moules frites – 1 kg

320,-

dampa blåskjell med chili, kvitløk og kokosmelk servert med pommes frites og limeaioli (2,3,10)

Ovnsbakt flekksteinbit

315,-

servert med byggrynotto smakt til med blåskjell og fennikel – toppa med syrleg grønt eple og sprøsteikt fenalår (1,2,4,7,12)

Pannesteikt rødspette

295,-

servert med sitron, kapers, nøttesmør, ovnsbakte poteter og smørdampa spisskål (4,7)

Kjøtt

Biff 59° – 160 gr.

335,-

indrefilet av okse servert med løkkrem, manchegobakt blomkål, kvitløkskrema delikatessepoteter og trøffelsky (7,12)

Biff 59° – 250 gr.

375,-

indrefilet av okse servert med løkkrem, manchegobakt blomkål, kvitløkskrema delikatessepoteter og trøffelsky (7,12)

Fylt kyllinglår

295,-

med geitost, spinat og pinjekjerner servert med raudvin- og sitrusreduksjon, paprikapurè, bakte minigulrøtter og sprø Annapoteter (7,12)

Svinekjakar

275,-

braisert med timian og appelsin – servert med potetpurè, smørdampa grøn asparges og cognacsmørsaus med eit hint av appelsin (7,12)

Dessert

Open sjokoladecrepè

135,-

med mynte, appelsin og chili (1,3,7,8)

Vanilje- og rosmarinparfait

125,-

med solbær, lime og lakris (1,3,7)

Is frå Isrosa

30, 60, 90,-

1, 2 eller 3 kuler med valgfri topping av salt karamell, daim, jordbær eller nonstop-strø (3,7,8)

Ei lita fjøl

275,-

Lakristrøffel, kvit sjokolade med pasjonsfrukt, sjokoladebrekk og marmeladekonfekt (3,7,8)

Bar 59°

I Bar 59° kan du sitje deg ned og nyte atmosfæren i moderne lokale med inspirasjon og særpreg frå Latin-Amerika. Her kan du ta småpraten med kollegaer eller laga god stemning saman med venner. Målet vårt er å servera fantastiske smakar laga med fokus på råvarer av høg kvalitet og eit lidenskapeleg team som vil gi deg dei beste opplevingane.

Opningstider
Tysdag – laurdag: 17:00 – 24:00

Café 59°

I hjarta av hotellet finn du Cafe 59°. Her kan man nyte ein deilig lunsj og få ein spennande kaffeoppleving i uformelle og moderne lokale.

Opningstider
Måndag – laurdag: 12:00 – 17:00

*Sommarstengd 26. juni – 15. august

Catering 59°

Catering 59° leverer gode og velsmakande retter til ditt selskap eller arrangement. Me har eit rikhaldig utval av handverksmat med høg kvalitet, laga med lokale og ferske råvarer – av kokkar med sans for faget.

Leiv Martin og Auds reiser

Cafè, Brasserie og Bar 59° er inspirerte av åra Leiv Martin og Aud hadde i utanriksfarten, med stil- og interiørelement frå både skip og kontinentale restaurantar, kafear og barar. Menyane våre er influerte av klassiske brasserie- og kaferettar og Leiv Martin sine år som skipskokk og Stuert – med ein lokal og moderne vri.