Velkomen til Cafè, Bar og Brasserie 59° – staden for kulinariske og koselege treff.

Her vert sør-amerikansk stil foreina med ein kortreist og kvalitetsrik meny, og ei heilt unik atmosfære. Opplev kjensla av å kome til ei «ny verd», kor stemninga er avslappa, varm og hyggeleg. Kor du kan nyte alt frå ein deilig matbit, eit glas med bobler, à la carte, eller berre slappa av med ei god bok og ein smårett.  

Velkomen
– anten du bur på hotellet eller berre vil innom for ei herleg oppleving.


Opningstider

Brasserie 59°

Måndag – laurdag: 17:00 – 22:30

Sushi 59°

Tysdag – laurdag: 17:00 – 21:00

Frukostbuffet

Måndag – fredag: 05:45 – 10:00

Laurdag – sundag: 05:45 – 10:30

Bar 59°

Tysdag – laurdag: 17:00 – 24:00


Meny

Brasserie 59°

Forret

Krema fiskesuppe

175,-

med dagens fangst, sprø grønsaker og urteolje (2,4,7,9)

Reinsdyr carpaccio

180,-

med rista pinjekjerner, ruccula, Haukeli chevre, tytebær og olivenolje (7,8)

Smårettar

«Burger 59°» #8

245,-

med brioche, husets aioli, romano salat, sprøtt bacon, cheddar & fritert løk – servert med crispy fries, aioli og ketchup (1,3,7,10,12)

Fish and chips

235,-

med grov ertepurè, sitron, heimelaga remulade, crispy fries og ketchup (1,3,4,10,12)

BLT-sandwich

199,-

rista brød med husets aioli, bacon, romanosalat, tomat og raudløk (1,3,10,12)

Club-sandwich

240,-

rista brød med grilla kylling, crispy bacon, romanosalat, parmesan og husets aioli (1,3,10,12)

Betesalat

235,-

med Haukeli chevre, grilla kylling, rista hasselnøtter, pinjekjerner, honning, spinat og ruccula salat – serveres med husets focaccia og Rørossmør (7,8)

Krema fiskesuppe

199,-

med dagens fangst, sprø grønsaker og urteolje (2,4,7,9)

Fisk

Moules FRIES

215,- / 315,-

kvitvinsdampa blåskjell servert med pommes frites, aioli og friske urter — 0,5 kg eller 1 kg (2,7)

Ovnsbakt skrei

330,-

med sauterte grønsaker, granateple, potetkrem og beurre blanc med ørret rogn (4,7,12)

Pannesteikt salma

305,-

Salma laks frå Bømlo med spinatkrem, sesongens grønsaker, grilla løk og ovnsbakte poteter (4,7)

Kjøtt

Biff 59°

340,-

grilla indrefilet av okse servert med sellerirotpurè, sesongens grønsaker, fritert sjalottløk, crispy frites med val av grøn peppersaus eller bearnaisesaus – 160 g. (1,7,12)

Biff 59°

380,-

grilla indrefilet av okse servert med sellerirotpurè, sesongens grønsaker, fritert sjalottløk, crispy frites med val av grøn peppersaus eller bearnaisesaus – 250 g. (1,7,12)

Glasert andebryst

345,-

med potet- og sellerirotpurè, grønkål chips, sesongens grønsaker og solbærsaus (3,7,12)

Dessert

Sitronterte

145,-

med fransk marengs og bringebær sorbet (1,3,7)

Klassisk Crème Brûlèe

135,-

servert med marinerte multer og karamellisert kvit sjokolade (3,7) (3,7)

Tricolor sjokolademousse

155,-

på mandelbunn med pæresorbet frå Isrosa (3,7,8)

Is fra Isrosa

40,-/70,-/100,-

1, 2 eller 3 kuler med valgfri topping av sjokolade, salt lakris, daim eller bringebærstrø (3,7,8)

Bar 59°

I Bar 59° kan du sitje deg ned og nyte atmosfæren i moderne lokale med inspirasjon og særpreg frå Latin-Amerika. Her kan du ta småpraten med kollegaer eller laga god stemning saman med venner. Målet vårt er å servera fantastiske smakar laga med fokus på råvarer av høg kvalitet og eit lidenskapeleg team som vil gi deg dei beste opplevingane.

Opningstider
Tysdag – laurdag: 17:00 – 24:00

Café 59°

I hjarta av hotellet finn du Cafe 59°. Her kan man nyte ein deilig lunsj og få ein spennande kaffeoppleving i uformelle og moderne lokale.

Opningstider
Måndag – laurdag: 12:00 – 15:00

Catering 59°

Catering 59° leverer gode og velsmakande retter til ditt selskap eller arrangement. Me har eit rikhaldig utval av handverksmat med høg kvalitet, laga med lokale og ferske råvarer – av kokkar med sans for faget.

Leiv Martin og Auds reiser

Cafè, Brasserie og Bar 59° er inspirerte av åra Leiv Martin og Aud hadde i utanriksfarten, med stil- og interiørelement frå både skip og kontinentale restaurantar, kafear og barar. Menyane våre er influerte av klassiske brasserie- og kaferettar og Leiv Martin sine år som skipskokk og Stuert – med ein lokal og moderne vri.