Velkomen til Brasserie og Bar 59° – staden for kulinariske og koselege treff.

Her vert fransk brasserie-stil foreina med kortreist og kvalitetsrike norske råvarer, med ein heilt unik atmosfære. Opplev kjensla av å kome til eit brasserie, kor stemninga er avslappa, varm og hyggeleg. Kor du kan nyte alt frå ein nydeleg matbit, eit glas med drikke, à la carte, eller berre slappa av med ei god bok og ein smårett.  

Velkomen
– anten du bur på hotellet eller berre vil innom for ei herleg oppleving.


Opningstider

Brasserie 59°

À la carte mån – laur: 17:00 – 22:00
Smårettar mån – laur 13:00 – 22:30

Sushi 59°

Onsdag – laurdag: 17:00 – 22:30

Frukostbuffet

Måndag – fredag: 05:45 – 10:00
Laurdag – sundag: 05:45 – 10:30

Bar 59°

Tysdag – torsdag: 17:00 – 24:00
Fredag – laurdag: 17:00 – 02:00



Meny

Brasserie 59°

Forret

Spekeskinke

220,-

spekeskinke av ytrefilet gris frå Nyyyt på Jæren med tomat og gressløkvinaigrette, parmesankrem, potetchips og karsesalat. Allergen: egg, melk, sulfitt, sennep

Krabbe

215,-

rista toast med krabbe, reker, fennikel, eple & sitronmajones. Allergen: skalldyr, egg, sulfitt, sennep

Kveite

225,-

røkt kveite fra Ryfylke med jordskokk-krem, syltet gulrot, gressløkolje og løyrom. Allergen: fisk, melk, sulfitt

Smårettar

Burger 59°

275,-

200 g angusburger med brioche, romanosalat, bifftomat, sylta rødløk, sylteagurk, norsk cheddar, karamellisert løkkrem, pommes frites og husets aioli. Allergen: hvete, egg, sulfitt, sennep, melk

Fish & Chips

265,-

med ertepurè, grilla sitron, heimelaga remulade, pommes frites og ketchup. Allergen: hvete, fisk, egg, sulfitt, sennep, melk

Vintersalat

255,-

grønn salat med ristet rugsmuler, sylta løk, chevre og tørka aprikos. Allergen: hvete, rug, bygg, sulfitt, melk

Smørbrød med røkt and

265,-

grilla surdeigsbrød med bakt gresskarpurè, røkt andebryst, sylta rødløk, rista hasselnøtter og sidesalat. Allergen: hvete, egg, sulfitt, hasselnøtter

Fisk & skalldyrsuppe

245,-

kjøkkensjefens fisk og skalldyrsuppe sylta fennikel, eple & urteolje. Allergen: fisk, melk, sulfitt, selleri, skalldyr, bløtdyr

Skrei

405,-

posjert skrei med sylta småløk, brent purre, gresskarpurè, erter og soyasmør. Allergen: fisk, melk, sulfitt

Klippfisk

410,-

pannestekt klippfisk med blomkålkrem, confiterte romantica tomater, sjalottløk, oliven og urter. Allergen: fisk, melk, sulfitt

Skalldyrsuppe

395,-

kjøkkensjefens skalldyrsuppe med sjøkreps, sylta fennikel, eple & urteolje. Allergen: fisk, melk, sulfitt, selleri, skalldyr, (bløtdyr)

*Alle hovudretter kjem med valfri poteter.

Kjøtt

Okse

450,-

indrefilet av okse med confitert romantica tomater, grønnsaker i sesong, sopp patè og rødvinssaus. Allergen: melk, sulfitt, selleri

Kalv

435,-

entrecôte av kalv med løkkrem, grønnsaker i sesong og bearnaisesaus. Allergen: melk, egg, sulfitt, selleri

And

395,-

confitert andelår med posjert pære, grønnsaker i sesong og bjørnebærsaus. Allergen: sulfitt, selleri

*Alle hovudretter kjem med valfri poteter.

Poteter

Bakte småpoteter

,-

serveres med urtesmør

Pommes Anna

,-

Søtpotet fries

,-

Grønnsaker

,-

Vegansk

Kål

280,-

grilla kål med bakt gresskarpurè, sylta småløk, grønnkålchips, balsamico, rista gresskarkjerner og kikertboller. Allergen: sulfitt

Avokado og edamame

275,-

avokado og edamame burger med surdeigsbrød laget på øl, romanosalat, bifftomat, sylta rødløk, pommes frites og vegansk mayo. Allergen: soya, hvete, sulfitt

Dessert

Creme bruleé

165,-

Creme Bruleè med et hint av appelsin servert med kaffeis. Allergen: melk, egg, sulfitt

Èclairs

165,-

klassisk fransk èclairs med crème pâtissière, salt karamell og tindvedsorbet. Allergen: melk, egg, hvete, sulfitt

Hvit sjokolade

170,-

hvit sjokolademousse med lime på mandelbunn med eple & blåbærkompott. Allergen: melk, egg, mandler, sulfitt

Ostefat

215,-

ostefat med franske og lokale oster, eple & blåbærkompott og rista nøttebrød. Allergen: melk, hvete, nøtter

Bar 59°

I Bar 59° kan du sitje deg ned og nyte atmosfæren i moderne lokale med særpreg frå Frankrike. Her kan du ta småpraten med kollegaer eller laga god stemning saman med venner.

Målet vårt er å servera fantastiske smakar laga med fokus på råvarer av høg kvalitet og eit lidenskapeleg team som vil gi deg dei beste opplevingane.

Opningstider

Tysdag – torsdag: 17:00 – 24:00

Fredag – laurdag: 17:00 – 02:00

Vinbar 59°

Velkommen til Vinbar 59º, vårt nye vinbarkonsept i hjartet av hotellet i Bar 59.

I vinbaren er det avslappa stemning og der finn du eit utval av vinar frå vinkjellaren tilgjengeleg på glas saman med eit utval av ostar, skinker og anna snacks.

Kvar veke hentar vår sommelier ut nye vinar frå kjellaren som det blir mogeleg å smaka på glas.

Opningstider

Tysdag – laurdag: 17:00 – 22:00

Leiv Martin og Auds reiser

Cafè, Brasserie og Bar 59° er inspirerte av åra Leiv Martin og Aud hadde i utanriksfarten, med stil- og interiørelement frå både skip og kontinentale restaurantar, kafear og barar. Menyane våre er influerte av klassiske brasserie- og kaferettar og Leiv Martin sine år som skipskokk og Stuert – med ein lokal og moderne vri.