Velkomen til Cafè, Bar og Brasserie 59° – staden for kulinariske og koselege treff.

Her vert sør-amerikansk stil foreina med ein kortreist og kvalitetsrik meny, og ei heilt unik atmosfære. Opplev kjensla av å kome til ei «ny verd», kor stemninga er avslappa, varm og hyggeleg. Kor du kan nyte alt frå ein deilig matbit, eit glas med bobler, à la carte, eller berre slappa av med ei god bok og ein smårett.  

Velkomen
– anten du bur på hotellet eller berre vil innom for ei herleg oppleving.


Opningstider

Brasserie 59°

À la carte mån – laur: 17:00 – 22:00
Småretter mån – laur 17:00 – 22:30

Sushi 59°

Onsdag – laurdag: 17:00 – 22:30

Frukostbuffet

Måndag – fredag: 05:45 – 10:00
Laurdag – sundag: 05:45 – 10:30

Bar 59°

Tysdag – laurdag: 17:00 – 24:00


Meny

Brasserie 59°

Forret

Tartare de boeuf

195,-

Tartar av okse med vår egen sylteagurk, rødbeter, sjalottløk & kapers

Beter

190,-

Variasjon av bakte og sylta beter, rødbetpurè, geitost frå Myrdal Gard på Tysnes, rugchips og friske urter

Krema fiskesuppa

195,-

med dagens fangst og sprø grønsaker

Smårettar

«Burger 59°» #9

270,-

med brioche, romanosalat, bifftomat, sylta rødløk, vår egen sylteagurk, norsk cheddar, bacon, crispy frites og aioli

Fish & Chips

250,-

med grov ertepurè, sitron, heimelaga tartarsaus, crispy frites og ketchup

Oksehale

245,-

Braissert oksehale på surdeigsbrød med, aioli, tomat, agurk, salat, sylta småløk og rugsmuler

Fiskesuppe

235,-

Kjøkkensjefens krema fiskesuppe med dagens fangst og sprø grønnsaker

Fisk

Moules Fries

liten 235,-/stor 335,-

kvitvinsdampa blåskjell servert med crispy fries, husets aioli og friske urter — 0,5 kg eller 1 kg (2,3,10,12,14)

Kveite

360,-

pannestekt kveite med spinatkrem, sesongens grønnsaker, hvitvinssaus og urter

Klippfisk

375,-

grilla klippfisk med blomkålkrem, bakte tomater, løk, oliven og friske urter

*Alle hovudretter kjem med valfri poteter: Ovnsbakte småpoteter, konglepoteter, crispy fries eller søtpotet fries

Kjøtt

Biff 59

380,-/425,-

indrefilet av storfe med gulrotkrem smakt til med appelsin, sesongens grønnsaker og urtesmør

Lam

390,-

langtidstekt mørbrad av lam frå Hardanger med spinatkrem, sesongens grønnsaker & rødvinsglace

And

395,-

Andebryst frå Holte Gård med selleri og eplepurè, sesongens grønnsaker & sjysaus på bakt sjalottløk

*Alle hovudretter kjem med valfri poteter: Ovnsbakte småpoteter, konglepoteter, crispy fries eller søtpotet fries

Vegansk

Gresskar

280,-

Bakt flaskegresskar med blomkålpurè, couscous, granateple og sylta rødløk

Dessert

Klassisk Crème Brûlèe

155,-

servert med kirsebær og plommeis fra Isrosa (3,7)

Profiteroles

160,-

fransk vannbakkels med sitronkrem, marengs & basilikumsorbet

Tarte au chocolat

165,-

fransk sjokoladeterte med salt karamell, kirsebærcoulis & vaniljeis fra Isrosa

Isfjøl

frå 120,-

valfri is og antall kuler med topping. Spør din servitør om anbefaling

Ostefat

205,-

med lokale og franske oster, marmelade og salt kjeks

Bar 59°

I Bar 59° kan du sitje deg ned og nyte atmosfæren i moderne lokale med inspirasjon og særpreg frå Latin-Amerika. Her kan du ta småpraten med kollegaer eller laga god stemning saman med venner. Målet vårt er å servera fantastiske smakar laga med fokus på råvarer av høg kvalitet og eit lidenskapeleg team som vil gi deg dei beste opplevingane.

Opningstider
Tysdag – laurdag: 17:00 – 24:00

Café 59°

I hjarta av hotellet finn du Cafe 59°. Her kan man nyte ein deilig lunsj og få ein spennande kaffeoppleving i uformelle og moderne lokale.

Opningstider
Måndag – fredag: 12:00 – 15:00
Laurdag: 14:00 – 17:00

Leiv Martin og Auds reiser

Cafè, Brasserie og Bar 59° er inspirerte av åra Leiv Martin og Aud hadde i utanriksfarten, med stil- og interiørelement frå både skip og kontinentale restaurantar, kafear og barar. Menyane våre er influerte av klassiske brasserie- og kaferettar og Leiv Martin sine år som skipskokk og Stuert – med ein lokal og moderne vri.