Velkomen til Cafè, Bar og Brasserie 59° – staden for kulinariske og koselege treff.

Her vert sør-amerikansk stil foreina med ein kortreist og kvalitetsrik meny, og ei heilt unik atmosfære. Opplev kjensla av å kome til ei «ny verd», kor stemninga er avslappa, varm og hyggeleg. Kor du kan nyte alt frå ein deilig matbit, eit glas med drikke, à la carte, eller berre slappa av med ei god bok og ein smårett.  

Velkomen
– anten du bur på hotellet eller berre vil innom for ei herleg oppleving.


Opningstider

Brasserie 59°

À la carte mån – laur: 17:00 – 22:00
Småretter mån – laur 13:00 – 22:30

Sushi 59°

Onsdag – laurdag: 17:00 – 22:30

Frukostbuffet

Måndag – fredag: 05:45 – 10:00
Laurdag – sundag: 05:45 – 10:30

Bar 59°

Tysdag – laurdag: 17:00 – 24:00



Meny

Brasserie 59°

Forret

Kamskjell

215,-

pannesteikte kamskjell med blomkålkrem tilsatt trøffel, jordskokkchips, smørdampa erter og urtesalat

Løksuppe

205,-

fransk løksuppe med gratinert toast med Haukeli-chevre og urter

Laks

210,-

grilla røykelaks frå Kloster Laks på Halsnøy med sitron & dill emulsjon, rugchips, eplesalat og karse

Smårettar

«Burger 59°»

275,-

200 g angusburger med brioche, romanosalat, bifftomat, sylta raudløk, sylteagurk, norsk cheddar, baconmarmelade, pommes frites og husets aioli

Fish & Chips

265,-

med ertepurè, grilla sitron, heimelaga remulade, pommes frites og ketchup

Haustsalat

260,-

med røykt andebryst frå Holte-Gård, sylta sopp og betar, rista pekan-nøtter og lokal blåmuggost

Bacon- og eplesandwich

255,-

grilla surdeigsbrød med salat, bacon, tomat, sylta løk og sopp, eple frå Hardanger og aioli

Fiskesuppe

liten 195,-/ stor 245,-

kjøkkensjefens krema fiskesuppe med dagens fangst og sprø grønnsaker

Smaken av jul

Pinnekjøt

595,-

dampa pinnekjøt fra Lundal servert med kålrotstappe, vossakorv, mandelpoteter og sjy

Juletallerken

575,-

servert med pinnekjøt frå Lundal, svineribbe, vossakorv, kålrotstappe, mandelpoteter, raudkål og julesaus

Lutefisk

595,-

lutefisk fra «Værøy i Lofoten» servert med lutefiskbacon, ertepurè og mandelpoteter

*Lutefisk må førehandsbestillast 3 dagar før

Fisk

Kveite

405,-

melkeposjert kveite frå Ryfylke med karamellisert sellerirotkrem, sylta miniløk og gresskar, sautert skogsopp og beurre blanc med eple- og persille

Lysing

385,-

pannestekt lysing med ertepurè, grønsaker i sesong, sprø grønkål og bruna smør med kapers og rødbeter

Moules Frites

liten 245,-/stor 345,-

kystens krema blåskjell servert med pommes frites, sitron- og dill emulsjon og friske urter

*Alle hovudretter kjem med valfri poteter: Bakte potetbåter med urtesmør, potetaioli, pommes frites eller søtpotet frites

Kjøtt

Hjort

495,-

filet av hjort frå Stensaas med grønsaker i sesong, sautert skogsopp, tyttebær og soppsaus

And

405,-

honningglassert andebryst frå Holte-Gård med rødbetpurè, sylta gresskar, grønsaker i sesong og rødvinssaus

Lam

395,-

braissert lammeskank frå Vestlandet med pastinakk- og purreløkkrem, grønsaker i sesong, sprøtt grønkål og sjysaus

*Alle hovudretter kjem med valfri poteter: Bakte potetbåter med urtesmør, potetaioli, pommes frites eller søtpotet frites

Vegansk

Beter

280,-

saltbakte beter med karamellisert sellerirotkrem, grønsaker i sesong, sylat småløk, tyttebær og vår egen linseragu

Avokado og edamame

275,-

avokado og edamame burger med surdeigsbrød laga på øl, romanosalat, bifftomat, sylta rødløk, pommes frites og vegansk mayo

Dessert

Multer

175,-

haustens multer med krumkake og krem

Pistasj

170,-

pistasj- og sitronmousse med heimelaga melkesjokoladeis

Creme bruleè

165,-

med bjørnebærsorbet frå Isrosa

Ostefjøl

215,-

husets ostefjøl med franske og lokale oster, skogsbærkompott og vårt eige nøttebrød

Isfjøl

130,-

valfri is og inntil 3 kuler med topping. Spør din servitør om anbefaling

Bar 59°

I Bar 59° kan du sitje deg ned og nyte atmosfæren i moderne lokale med inspirasjon og særpreg frå Latin-Amerika. Her kan du ta småpraten med kollegaer eller laga god stemning saman med venner. Målet vårt er å servera fantastiske smakar laga med fokus på råvarer av høg kvalitet og eit lidenskapeleg team som vil gi deg dei beste opplevingane.

Opningstider
Tysdag – laurdag: 17:00 – 24:00

Café 59°

I hjarta av hotellet finn du Cafe 59°. Her kan man nyte ein deilig lunsj og få ein spennande kaffeoppleving i uformelle og moderne lokale.

Opningstider
Måndag – fredag: 12:00 – 15:00
Laurdag: 14:00 – 17:00

Leiv Martin og Auds reiser

Cafè, Brasserie og Bar 59° er inspirerte av åra Leiv Martin og Aud hadde i utanriksfarten, med stil- og interiørelement frå både skip og kontinentale restaurantar, kafear og barar. Menyane våre er influerte av klassiske brasserie- og kaferettar og Leiv Martin sine år som skipskokk og Stuert – med ein lokal og moderne vri.