Velkomen til Cafè, Bar og Brasserie 59° – staden for kulinariske og koselege treff.

Her vert sør-amerikansk stil foreina med ein kortreist og kvalitetsrik meny, og ei heilt unik atmosfære. Opplev kjensla av å kome til ei «ny verd», kor stemninga er avslappa, varm og hyggeleg. Kor du kan nyte alt frå ein deilig matbit, eit glas med bobler, à la carte, eller berre slappa av med ei god bok og ein smårett.  

Velkomen
– anten du bur på hotellet eller berre vil innom for ei herleg oppleving.


Opningstider

Brasserie 59°

Måndag – laurdag: 17:00 – 22:30

Sushi 59°

Tysdag – laurdag: 17:00 – 21:00

Frukostbuffet

Måndag – fredag: 05:45 – 10:00

Laurdag – sundag: 05:45 – 10:30

Bar 59°

Tysdag – laurdag: 17:00 – 24:00


Meny

Brasserie 59°

Forret

Røykelaks

165,-

kaldrøykt laks frå Klosterlaks på Halsnøy med pepperrotkrem, reddik, agurk, dill og rugbrødchips (1,3,4,7,11)

Krema fiskesuppe

185,-

med dagens fangst, sprø grønsaker og urteolje (2,4,7,9)

Kalvetartar

180,-

tartar av kalvemørbrad med konfitert eggeplomme, grovkvernet pepper, olivenolje og bakte perletomater (3,12)

Smårettar

«Burger 59°» #9

255,-

med brioche, romanosalat, bifftomat, sylta raudløk, sylteagurk, norsk cheddar og bacon – servert med crispy fries, aioli og ketchup (1,3,7,10,12)

Fish and chips

245,-

med grov ertepurè, sitron, heimelaga remulade, crispy fries og ketchup (1,3,4,10,12)

Club-sandwich

240,-

rista brød med grilla kylling, crispy bacon, romanosalat, parmesan og husets aioli (1,3,10,12)

Salat poulet à l’estragon

235,-

grøn salat med estragonkylling, kvit geitost med ramsløk fra Myrdal ysteri på Tysnes, perletomater, grøne oliven, rista pinjekjerner og urtevinaigrette (1,7,9,10,12)

Krema fiskesuppe

210,-

med dagens fangst, sprø grønsaker og urteolje (2,4,7,9)

Fisk

Moules Frites

225,- / 325,-

kvitvinsdampa blåskjell servert med pommes frites, aioli og friske urter — 0,5 kg eller 1 kg (2,7)

Kveite

340,-

pannestekt kveite med vårens grønsaker, potet & blomkålkrem, grønnkålchips og eplesaus (4,7,9,12)

Ishavsrøye

305,-

pannestekt ishavsrøye med vårens grønnsaker, nypoteter med ramsløk, fritert kapers, grilla sitron og Røros rømme (4,7)

Kjøtt

Biff 59°

355,-

grilla indrefilet av okse med rødbetepurè, vårens grønsaker, saltbakte nypoteter og rødvinssaus – 160 g. (7,9,12)

Biff 59°

390,-

grilla indrefilet av okse med rødbetepurè, vårens grønsaker, saltbakte nypoteter og rødvinssaus – 250 g. (7,9,12)

Poulet à l’estragon

310,-

konfitert kyllinglår med vårens grønsaker, grønnkålchips, pommes noisette & estragonsaus (7,9,12)

Kalveculotte

360,-

heilstekt kalveculotte med potet & trøffelkrem, vårens grønsaker og vår eigen kalveglace (7,9,12)

Vegansk

Bakt knutekål

260,-

saltbakt knutekål med blomkålpurè, grilla hjertesalat, grønnkålchips, rista gresskarkjerner og urtevinaigrette (1,7,8,12)

Dessert

Sjokolade pöt de cremè

165,-

sjokoladeterrine med karamelliserte valnøtter og bringebærsorbet (1,3,7,8)

Klassisk Crème Brûlèe

135,-

servert med sesongens bær og karamellisert kvit sjokolade (3,7)

Crêpes

135,-

franske crêpes med sesongens bær, sjokolade-saus, piska krem og vaniljeis frå Isrosa (3,7)

Ost

195,-

husets ostefat med franske og lokale oster, lokal spekeskinke, fikenmarmelade og nøttebrød (1,7,8,12)

Is fra Isrosa

40,-/70,-/100,-

1, 2 eller 3 kuler med valgfri topping av sjokolade, salt lakris, daim eller bringebærstrø (3,7,8)

Bar 59°

I Bar 59° kan du sitje deg ned og nyte atmosfæren i moderne lokale med inspirasjon og særpreg frå Latin-Amerika. Her kan du ta småpraten med kollegaer eller laga god stemning saman med venner. Målet vårt er å servera fantastiske smakar laga med fokus på råvarer av høg kvalitet og eit lidenskapeleg team som vil gi deg dei beste opplevingane.

Opningstider
Tysdag – laurdag: 17:00 – 24:00

Café 59°

I hjarta av hotellet finn du Cafe 59°. Her kan man nyte ein deilig lunsj og få ein spennande kaffeoppleving i uformelle og moderne lokale.

Opningstider
Måndag – laurdag: 12:00 – 15:00

Catering 59°

Catering 59° leverer gode og velsmakande retter til ditt selskap eller arrangement. Me har eit rikhaldig utval av handverksmat med høg kvalitet, laga med lokale og ferske råvarer – av kokkar med sans for faget.

Leiv Martin og Auds reiser

Cafè, Brasserie og Bar 59° er inspirerte av åra Leiv Martin og Aud hadde i utanriksfarten, med stil- og interiørelement frå både skip og kontinentale restaurantar, kafear og barar. Menyane våre er influerte av klassiske brasserie- og kaferettar og Leiv Martin sine år som skipskokk og Stuert – med ein lokal og moderne vri.