Fem kvinner som får servering foran ein vegg med logoen til Brasserie 59.

Velkomen til Brasserie og Bar 59° – staden for kulinariske og koselege treff.

Her vert fransk brasserie-stil foreina med kortreist og kvalitetsrike norske råvarer, med ein heilt unik atmosfære. Opplev kjensla av å kome til eit brasserie, kor stemninga er avslappa, varm og hyggeleg. Kor du kan nyte alt frå ein nydeleg matbit, eit glas med drikke, à la carte, eller berre slappa av med ei god bok og ein smårett.  

Velkomen
– anten du bur på hotellet eller berre vil innom for ei herleg oppleving.


Opningstider

Brasserie 59°

À la carte mån – laur: 17:00 – 22:30

Sushi 59°

Onsdag – laurdag: 17:00 – 22:00

Frukostbuffet

Måndag – fredag: 05:45 – 10:00
Laurdag – sundag: 05:45 – 10:30

Bar 59°

Tirsdag – torsdag: 17:00 – 00:30
Torsdag – laurdag: 17:00 – 01:30
Småretter:
Mandag til fredag: 12:00 – 17:00
Laurdag: 15:00 – 17:00



à la carte meny

Brasserie 59°

Favorittar frå kjøkkenet

Burger 59°

280,-

200 g angusburger med surdeigsbrød laga på øl, husets BBQ-saus, røykt aioli, cheddar, bacon, salat, tomat og sylta rødløk

1 Hvete

3 Egg

7 Melk

10 Sennep

12 Sulfitt

Fish & Chips

280,-

med ertepurè, grilla sitron, heimelaga remulade, pommes frites og ketchup

1 Hvete

3 Egg

4 Fisk

7 Melk

10 Sennep

12 Sulfitt

Rekesmørbrød

260,-

håndpilla reker på briochebrød med sitronmajones, salat og urter

1 Hvete

10 Sennep

12 Sulfitt

7

2 Skalldyr

3 Egg

Salat 59

265,-

med grilla grønsaker, spekeskinke fra Nyyyt og honning- og sitronvinaigrette – servert med surdeigsbrød og urtesmør

7 Melk

1

Forretter

Pastinakksuppe

230,-

lettrøykt laks, sylta grønsaker, grønkålchips og urteolje

7 Melk

12 Sulfitt

4

9 Selleri

Tartar

235,-

oksetartar, røykt aioli og vårløk på surdeigstoast

1 Hvete

12 Sulfitt

3

10 Sennep

Ceviche

225,-

sitrusmarinert kveite, grilla mais og sylta småløk

4 Fisk

9 Selleri

12 Sulfitt

Hovudretter

Moules Frites

275/375,-

kvitvinsdampa blåskjell med sitronmajones, pommes frites og friske urter — 0,5 kg eller 1 kg

3 Egg

7 Melk

10 Sennep

12 Sulfitt

14 Blautdyr

Torsk

420,-

misomarinert torsk med smørdampa pac choy, reddik og vårløk

7 Melk

12 Sulfitt

4

6 Soya

Okse

470,-

ytrefilet med grilla løk, aspargessalat med honning- og sitronvinaigrette og parmesanmajones

12 Sulfitt

7

3 Egg

10 Sennep

Kylling

410,-

confitert kyllinglår med grilla grønsaker, zucchini, urter og gremolata

12 Sulfitt

Aubergine

290,-

pankopanert aubergine med aspargessalat og tomatsalsa

12 Sulfitt

1

Avokado & Edamame

280,-

avokado og edamame burger med surdeigsbrød laga på øl, salat, tomat, sylta rødløk, pommes frites og vegansk majones

12 Sulfitt

1

6 Soya

Alle hovudretter med valfri poteter:
Urtebakte småpoteter / Fransk potetsalat / Pommes fries / Søtpotet fries

Dessert

Sjokolade

185,-

sjokoladeterte med salt karamell og krokanis

1 Hvete

3 Egg

7 Melk

8 Nøtter

Yuzu

180,-

kvit sjokoladeganache med yuzu, sitruscoulis og peppermarengs

3 Egg

7 Melk

Jordbær

175,-

jordbærconsummé, peppermarengs og jordbær- og limesorbet

3 Egg

Ostefat

225,-

ostefat med et utvalg av oster, ripsmarmelade og heimelaga flatbrød

1 Hvete

7 Melk

8 Nøtter


Sittegruppe med loungestoler i Bar 59.

Bar 59°

I Bar 59° kan du sitje deg ned og nyte atmosfæren i moderne lokale med særpreg frå Frankrike. Her kan du ta småpraten med kollegaer eller laga god stemning saman med venner.

Målet vårt er å servera fantastiske smakar laga med fokus på råvarer av høg kvalitet og eit lidenskapeleg team som vil gi deg dei beste opplevingane.

Opningstider

Tysdag – torsdag: 17:00 – 00:30
Fredag – laurdag: 17:00 – 01:30

Vinbar 59°

Velkommen til Vinbar 59º, vårt nye vinbarkonsept i hjartet av hotellet i Bar 59.

I vinbaren er det avslappa stemning og der finn du eit utval av vinar frå vinkjellaren tilgjengeleg på glas saman med eit utval av ostar, skinker og anna snacks.

Kvar veke hentar vår sommelier ut nye vinar frå kjellaren som det blir mogeleg å smaka på glas.

Opningstider

Tysdag – laurdag: 17:00 – 22:00

Thor Oddvar Havn i Brasserie 59.

Leiv Martin og Auds reiser

Cafè, Brasserie og Bar 59° er inspirerte av åra Leiv Martin og Aud hadde i utanriksfarten, med stil- og interiørelement frå både skip og kontinentale restaurantar, kafear og barar. Menyane våre er influerte av klassiske brasserie- og kaferettar og Leiv Martin sine år som skipskokk og Stuert – med ein lokal og moderne vri.

  • 1. Hvete
  • 2. Skalldyr
  • 3. Egg
  • 4. Fisk
  • 5. Peanøtter
  • 6. Soya
  • 7. Melk
  • 8. Nøtter
  • 9. Selleri
  • 10. Sennep
  • 11. Sesam
  • 12. Sulfitt
  • 13. Lupin
  • 14. Blautdyr
  • 15. Svoveldioksid