Nabolaget

Fitjar Islands

Lengst vest, der djupe Vestlandsfjorder møter den forblåste skjærgården – der ligger Fitjar Islands produksjonslokaler. Blant værharde holmer og skjær lages det håndverkssåper og designes dufter inspirert av naturen.


Produsert lokalt, akkurat slik
det skal være

Øyriket Fitjar er skapt av tidens tann, av isbreene og det barske klimaet. De fleste holmene er ubebodde og isolerte fra omverdenen. I disse værharde omgivelsene er vegetasjonen knapp, vekstene som karrer seg fram her er kun de mest seigliva og hardføre.

Det er umulig å ikke bli bergtatt av denne naturen, dette ville og råe landskapet, der den iskalde vinden alltid bærer med seg nye dufter. En vintermorgen bringer brisen med seg kjølig luft fra en isbre ikke langt unna, det er som den tar med seg luktene fra einer og nyhogd gran på veien ut fjorden. Når vinter går over i vår er det vårlyngens blomstring som blir med på reisen og gir den en søtere aroma. Det finnes rett og slett ikke noe bedre sted å sanke inspirasjon enn akkurat her i Fitjarøyene.


Fitjar Islands er grunnlagt på tradisjonelle produksjonsteknikker, med overlegent håndverk og kvalitet. All produksjonen skjer i verkstedet på Fitjar, nøye og strengt kontrollert. Høye krav til gjennomsiktighet betyr at vi kan spore opphavet til hver eneste ingrediens, også emballasjen.

Alle produkter er laget av milde, botaniske ingredienser. De inneholder ingen SLS/SLES, parabener, mineralske oljer, kunstige fargestoff eller syntetiske parfymer. Alle produkter er testet og registrert i forhold til EUs strenge direktiv for kosmetikk. Ingen ting er testet på dyr. Mesteparten av utvalget vårt er vegansk. Hvert eneste produkt kan spores tilbake til personen som lagde det.

Det finst to typar overnattingsplassar; dei som du gløymer like fort som du sjekkar ut – og dei som du alltid drøymer om å dra tilbake til.

Fitjar Islands – Slåtterøy

Det tok ikkje lang tid før Stord Hotell valde ut Slåtterøy såpa til hotellromma sine. Eksotisk tre, krydder og frisk sitrus vekte raskt til livet lukta frå når Leiv Martin – gründaren av Stord Hotell reiste i utanriksfart på ruter rundt i Sør-Amerika på 60-talet. Dette var lukta han kjende når dei kom heim med båt forbi Slåtterøy fyrtårn vest for Fitjar.

Samarbeidet mellom Stord Hotell og Fitjar Islands gir ein unik nordisk oppleving til gjestene som overnatter. Samtidig som me får valgt ein lokal leverandør som er genuint opptatt av å lage autentiske, naturlige produkter gjennom tradisjonelle produksjonsteknikker. Slåtterøy såpa kan kjøpast på hotellet i gåvepose.


hello@fitjarislands.no
(+47) 973 33 534

Steingardseid, Kråko
5419 Fitjar
Norway

Såperiet på fitjar er hovedsakeleg eit produksjons- og utviklingsrom og har
ikkje vanlege opningstider. Det er imidlertid mogleg å besøke oss og foreta eit kjøp når me er der. Det er alltid lurt å ringe på forhånd og avtale eit tidspunkt.