Tilbake til Menyer

Meny Brasserie 59°

Forrett

Kamskjell

215,-

pannesteikte kamskjell med blomkålkrem tilsatt trøffel, jordskokkchips, smørdampa erter og urtesalat

Løksuppe

205,-

fransk løksuppe med gratinert toast med Haukeli-chevre og urter

Laks

210,-

grilla røykelaks frå Kloster Laks på Halsnøy med sitron & dill emulsjon, rugchips, eplesalat og karse

Smårettar

«Burger 59°»

275,-

200 g angusburger med brioche, romanosalat, bifftomat, sylta raudløk, sylteagurk, norsk cheddar, baconmarmelade, pommes frites og husets aioli

Fish & Chips

265,-

med ertepurè, grilla sitron, heimelaga remulade, pommes frites og ketchup

Haustsalat

260,-

med røykt andebryst frå Holte-Gård, sylta sopp og betar, rista pekan-nøtter og lokal blåmuggost

Bacon- og eplesandwich

255,-

grilla surdeigsbrød med salat, bacon, tomat, sylta løk og sopp, eple frå Hardanger og aioli

Fiskesuppe

liten 195,-/ stor 245,-

kjøkkensjefens krema fiskesuppe med dagens fangst og sprø grønnsaker

Smaken av jul

Pinnekjøt

595,-

dampa pinnekjøt fra Lundal servert med kålrotstappe, vossakorv, mandelpoteter og sjy

Juletallerken

575,-

servert med pinnekjøt frå Lundal, svineribbe, vossakorv, kålrotstappe, mandelpoteter, raudkål og julesaus

Lutefisk

595,-

lutefisk fra «Værøy i Lofoten» servert med lutefiskbacon, ertepurè og mandelpoteter

Lutefisk må førehandsbestillast 3 dagar før


Fisk

Kveite

405,-

melkeposjert kveite frå Ryfylke med karamellisert sellerirotkrem, sylta miniløk og gresskar, sautert skogsopp og beurre blanc med eple- og persille

Lysing

385,-

pannestekt lysing med ertepurè, grønsaker i sesong, sprø grønkål og bruna smør med kapers og rødbeter

Moules Frites

liten 245,-/stor 345,-

kystens krema blåskjell servert med pommes frites, sitron- og dill emulsjon og friske urter

*Alle hovudretter kjem med valfri poteter: bakte båtpoteter med urtesmør, potetaioli, crispy fries eller søtpotet fries


Kjøtt

Hjort

495,-

filet av hjort frå Stensaas med grønsaker i sesong, sautert skogsopp, tyttebær og soppsaus

And

405,-

honningglassert andebryst frå Holte-Gård med rødbetpurè, sylta gresskar, grønsaker i sesong og rødvinssaus

Lam

395,-

braissert lammeskank frå Vestlandet med pastinakk- og purreløkkrem, grønsaker i sesong, sprøtt grønkål og sjysaus

*Alle hovudretter kjem med valfri poteter: bakte båtpoteter med urtesmør, potetaioli, crispy fries eller søtpotet fries


Vegansk

Beter

280,-

saltbakte beter med karamellisert sellerirotkrem, grønsaker i sesong, sylat småløk, tyttebær og vår egen linseragu

Avokado og edamame

275,-

avokado og edamame burger med surdeigsbrød laga på øl, romanosalat, bifftomat, sylta rødløk, pommes frites og vegansk mayo

Dessert

Multer

175,-

haustens multer med krumkake og krem

Pistasj

170,-

pistasj- og sitronmousse med heimelaga melkesjokoladeis

Creme bruleè

165,-

med bjørnebærsorbet frå Isrosa

Ostefjøl

215,-

husets ostefjøl med franske og lokale oster, skogsbærkompott og vårt eige nøttebrød

Isfjøl

130,-

valfri is og inntil 3 kuler med topping. Spør din servitør om anbefaling

Ekstra

Raudvinsaus

45,-

Sprø løkringer

45,-

Aioli

35,-

Ramsløksmør

45,-


Allergimerking


1. Gluten 2. Skaldyr 3. Egg 4. Fisk 5. Peanøtter 6. Soya 7. Melk 8. Nøtter
9. Selleri 10. Sennep 11. Sesam 12. Svoveldioksid 13. Lupin 14.Blautdyr