Tilbake til Menyer

Meny Brasserie 59°

Forrett

Kamskjell

225,-

pannesteikte kamskjell, saltbakte betar, steinsopphollandaise og urter

3 Egg

7 Melk

12 Sulfitt

14 Blautdyr

Potet og purreløk

220,-

krema potet og purreløksuppe, pommes alumettes og urteolje

7 Melk

Kloster laks

225,-

laksetartar av Kloster Laks på sprø vaffel med lokal ferskost frå Tveitakjerring, grasløk- og eplemajones

7 Melk

1

3 Egg

12 Sulfitt


Smårettar

Burger 59°

280,-

200 g angusburger med surdeigsbrød laga på øl, aioli, østavind-ost, grilla bifftomat, salat, sylta rødløk, baconmarmelade og pommes frites

1 Hvete

3 Egg

7 Melk

10 Sennep

12 Sulfitt

Fish & Chips

270,-

med ertepurè, grilla sitron, heimelaga remulade, pommes frites og ketchup

1 Hvete

3 Egg

4 Fisk

7 Melk

10 Sennep

12 Sulfitt

Reuben sandwich

270,-

på rugbrød med oksebrisket, surkål, thousand island-dressing og Fjellost frå Myrdal

12 Sulfitt

Kloster laks

265,-

salat med røykelaks frå Kloster Laks, ferskost frå Tveitakjerring, rugsmuler, saltbakte beter og syrlig vinaigrette

1 Hvete

3 Egg

7 Melk

12 Sulfitt

4

Fiskesuppe

240,-

kjøkkensjefens krema fiskesuppe med dagens fangst og grønsaker

2 Skalldyr

4 Fisk

7 Melk

12 Sulfitt

14 Blautdyr

Avokado & Edamame

280,-

burger med surdeigsbrød laga på øl, salat, cherrytomat, sylta raudløk, pommes frites og mayo

1 Hvete

6 Soya

12 Sulfitt


Hovudretter

Lysing

390,-

ovnsbakt lysing med erter, ertepurè, bondebønner, sylta småløk, løksjy og ertecress

4 Fisk

7 Melk

12 Sulfitt

9

Kveite

415,-

pannesteikt kveite med veloutè, grasløkolje, svartkål, brokkolini og blomkålpurè med bakt kvitløk

7 Melk

12 Sulfitt

1

4 Fisk

Lam

395,-

lammerull, med urteflorentine, sesongens rotgrønsaker og timian- og kvitløksjy

9 Selleri

12 Sulfitt

Kalv

455,-

ytrefilet av kalv med brokkolini, skogsopp og krema soppsaus

7 Melk

9 Selleri

12 Sulfitt

Coq-au vin

395,-

Fransk kylling i rødvinsaus, lettsalta bacon, sylta småløk, sopp og gulrot

9 Selleri

12 Sulfitt

Selleri

285,-

selleribiff med svartkål, sylta blomkål, gresskar, skogsopp og urtevinaigrette

12 Sulfitt

9

Alle hovudretter med valfri poteter:
Urtebakte perlepoteter / Mandelpotetpurè / Pommes fries / Søtpotet fries


Dessert

Plommer

175,-

hermetiserte plommer med is og krønsj

1 Hvete

3 Egg

7 Melk

8 Nøtter

12 Sulfitt

Sjokolade

180,-

sjokolademousse med kirsebærsorbet, mandelcrumble og marengsknekk med kirsebær

3 Egg

7 Melk

8 Nøtter

Ostekake

180,-

med smak av espresso og solbærkompott

1 Hvete

3 Egg

7 Melk

Ostefat

220,-

ostefat med utval av 3 typar oster (fast ost, mjuk ost og blåmuggost), pæregelè og heimelaga flatbrød

1 Hvete

7 Melk

8 Nøtter


  • 1. Hvete
  • 2. Skalldyr
  • 3. Egg
  • 4. Fisk
  • 5. Peanøtter
  • 6. Soya
  • 7. Melk
  • 8. Nøtter
  • 9. Selleri
  • 10. Sennep
  • 11. Sesam
  • 12. Sulfitt
  • 13. Lupin
  • 14. Blautdyr
  • 15. Svoveldioksid