Meny Brasserie 59°
Forrett
Spekeskinke
220,-
spekeskinke av ytrefilet gris frå Nyyyt på Jæren med tomat og gressløkvinaigrette, parmesankrem, potetchips og karsesalat
Krabbe
215,-
rista toast med krabbe, reker, fennikel, eple & sitronmajones
Kveite
225,-
røykt kveite fra Ryfylke med jordskokk-krem, syltet gulrot, gressløkolje og løyrom
Smårettar
Burger 59°
275,-
200 g angusburger med brioche, romanosalat, bifftomat, sylta rødløk, sylteagurk, norsk cheddar, karamellisert løkkrem, pommes frites og husets aioli. Allergen: hvete, egg, sulfitt, sennep, melk
Fish & Chips
265,-
med ertepurè, grilla sitron, heimelaga remulade, pommes frites og ketchup. Allergen: hvete, fisk, egg, sulfitt, sennep, melk
Chevresalat
255,-
grønn salat med ristet rugsmuler, sylta løk, chevre og tørka aprikos. Allergen: hvete, rug, bygg, sulfitt, melk
Smørbrød med røkt and
265,-
grilla surdeigsbrød med bakt gresskarpurè, røkt andebryst, sylta rødløk, rista hasselnøtter og sidesalat. Allergen: hvete, egg, sulfitt, hasselnøtter
Fisk & skalldyrsuppe
245,-
kjøkkensjefens fisk og skalldyrsuppe sylta fennikel, eple & urteolje. Allergen: fisk, melk, sulfitt, selleri, skalldyr, bløtdyr
Fisk
Torsk
405,-
posjert skrei med sylta småløk, brent purre, gresskarpurè, erter og soyasmør. Allergen: fisk, melk, sulfitt
Klippfisk
410,-
pannestekt klippfisk med blomkålkrem, confiterte romantica tomater, sjalottløk, oliven og urter. Allergen: fisk, melk, sulfitt
Skalldyrsuppe
395,-
kjøkkensjefens skalldyrsuppe med sjøkreps, sylta fennikel, eple & urteolje. Allergen: fisk, melk, sulfitt, selleri, skalldyr, (bløtdyr)
*Alle hovudretter kjem med valfri poteter:
Kjøtt
Okse
450,-
indrefilet av okse med confitert romantica tomater, grønnsaker i sesong, sopp patè og rødvinssaus. Allergen: melk, sulfitt, selleri
Kalv
435,-
entrecôte av kalv med løkkrem, grønnsaker i sesong og bearnaisesaus. Allergen: melk, egg, sulfitt, selleri
And
395,-
confitert andelår med posjert pære, grønnsaker i sesong og bjørnebærsaus. Allergen: sulfitt, selleri
*Alle hovudretter kjem med valfri poteter:
Vegansk
Kål
280,-
grilla kål med bakt gresskarpurè, sylta småløk, grønnkålchips, balsamico, rista gresskarkjerner og kikertboller. Allergen: sulfitt
Avokado og edamame
275,-
avokado og edamame burger med surdeigsbrød laget på øl, romanosalat, bifftomat, sylta rødløk, pommes frites og vegansk mayo. Allergen: soya, hvete, sulfitt
Dessert
Creme bruleé
165,-
Creme Bruleè med et hint av appelsin servert med kaffeis. Allergen: melk, egg, sulfitt
Èclairs
165,-
klassisk fransk èclairs med crème pâtissière, salt karamell og tindvedsorbet. Allergen: melk, egg, hvete, sulfitt
Hvit sjokolade
170,-
hvit sjokolademousse med lime på mandelbunn med eple & blåbærkompott. Allergen: melk, egg, mandler, sulfitt
Ostefat
215,-
ostefat med franske og lokale oster, eple & blåbærkompott og rista nøttebrød. Allergen: melk, hvete, nøtter
Allergimerking
1. Gluten 2. Skaldyr 3. Egg 4. Fisk 5. Peanøtter 6. Soya 7. Melk 8. Nøtter
9. Selleri 10. Sennep 11. Sesam 12. Svoveldioksid 13. Lupin 14.Blautdyr