Tilbake til Menyer

Meny Brasserie 59°

Forretter

Soppsuppe

195,-

med trøffel, sautert sopp og urteolje

7 Melk

12 Sulfitt

Kloster laks

230,-

grilla klosterlaks med eplemajones, fennikelcruditè og urtesalat

4 Fisk

3

10 Sennep

12 Sulfitt

Kamskjell

230,-

pannesteikt kamskjell, gresskarpurè, sylta gresskar, rista gresskarkjerner og urteolje

12 Sulfitt

14 Blautdyr

7


Favorittar frå kjøkkenet

Burger 59°

280,-

200 g angusburger med briochebrød, husets BBQ-saus, aioli, cheddar, bacon, salat og tomat

1 Hvete

3 Egg

7 Melk

10 Sennep

12 Sulfitt

Haustburger

285,-

laga på viltkjøtt med steinsoppmajones, sautert sopp, Fjellost frå Myrdal og bacon

1 Hvete

3 Egg

10 Sennep

7

12 Sulfitt

Avokado & Edamame

280,-

avokado og edamame burger med surdeigsbrød laget på øl, romanosalat, bifftomat, sylta rødløk og vegansk mayo

1 Hvete

6 Soya

12 Sulfitt

Fish & Chips

280,-

med ertepurè, grilla sitron, heimelaga remulade, pommes frites og ketchup

1 Hvete

3 Egg

4 Fisk

7 Melk

10 Sennep

12 Sulfitt

Quiche Lorraine Skinke

275,-

med røkt skinke, Fjellost frå Myrdal, eplemajones og side salat

1 Hvete

7 Melk

3

Quiche Lorraine Sopp

275,-

skogsopp og chevre, eplemajones og side salat

1 Hvete

7 Melk

3

12 Sulfitt

Salat 59

270,-

med kyllinglår marinert i grønn karri, cherrytomat, agurk og vårløk, sitrondressing, brødkrutonger og bacon

1 Hvete

12 Sulfitt

Fiskesuppe

270,-

kjøkkensjefens krema fiskesuppe med dagens fangst og grønnsaker servert med brød og smør

7 Melk

4

1 Hvete

2 Skalldyr

14 Blautdyr

12


Hovudretter

Lam

445,-

mørbrad av lam med eple & sellerirotpurè, ratatouille, karamellisert gulrot og rødvinsglace

7 Melk

12 Sulfitt

Hjort

485,-

filet av hjort med skogssopp, pastinakkpurè, grønnsakschips, brokkolini og krema viltsaus

7 Melk

12 Sulfitt

Breiflabb

445,-

ovnsbakt breiflabb med fritert fenalår, eple & sellerirotpurè, eplebakte beter, brokkolini og eple beurre blanc

4 Fisk

7 Melk

12 Sulfitt

Kveite

440,-

pannestekt Sterling-kveite fra Hjelmeland med potetaioli, reddik, gulrot og sauce mojo

12 Sulfitt

4

7 Melk

Gresskar

295,-

bakt gresskar med ratatoullie, gremolata og brokkolini

12 Sulfitt

Alle hovudretter med valfri poteter:
Potetaioli / Steikt småpotet / Pommes Anna / Pommes fries / Søtpotet fries


Dessert

Smuldrepai

180,-

eple smuldrepai av haustens eple med vaniljeis og skogsbærsirup

1 Hvete

3 Egg

7 Melk

12 Sulfitt

Creme Brulèe

175,-

med sylta plommer og crumble

3 Egg

7 Melk

1

Gateau Marcel

185,-

med sjokoladejord og skogsbærsorbet

3 Egg

8 Nøtter

Ostefat

220,-

ostefat med et utvalg av oster, haustens kompott og heimelaga flatbrød

1 Hvete

7 Melk

3-retters Brasserie 59° meny

Kloster Laks

,-

grilla klosterlaks med eplemajones, fennikelcruditè og urtesalat

4 Fisk

3

12 Sulfitt

10

Hjort

,-

filet av hjort med skogssopp, pastinakkpurè, grønnsakschips, brokkolini og krema viltsaus

7 Melk

12 Sulfitt

Gateau Marcel

,-

med sjokoladejord og skogsbærsorbet

3 Egg

8 Nøtter

Kr. 840,- per person

  • 1. Hvete
  • 2. Skalldyr
  • 3. Egg
  • 4. Fisk
  • 5. Peanøtter
  • 6. Soya
  • 7. Melk
  • 8. Nøtter
  • 9. Selleri
  • 10. Sennep
  • 11. Sesam
  • 12. Sulfitt
  • 13. Lupin
  • 14. Blautdyr
  • 15. Svoveldioksid